Kite Optics

Kite Optics, Belgisch huismerk van Natuurpunt valt vaak in de prijzen !

Kite is Belgisch. Na veel jaren ervaring in de verkoop van kijkers, kozen deze West-Vlamingen voor de ontwikkelingen van nieuwe kijkers.  Een eigen merk : “Kite” of in het Nederlands de wouw.

Kite wordt al vlug bestempeld als het huismerk van Natuurpunt : topoptiek in heel degelijk verrekijkers en telescopen. Kite streeft naar het zuiverste beeld, maar tegelijk naar een betaalbare kwaliteit.

Reizigers en jongeren houden van hun compacte kijkers : ze passen in een jaszak en hebben een stoere look.  Ons instapmodel is de nieuwe Ursus.  Een stap hoger kiezen we uit de modellen Petrel en Forster : telkens verkrijgbaar in vergroting 8x, 10x en soms 12x én in verschillende objectiefdiameters. Hoe groter de lens, hoe helderder het beeld in de schemer.

Toppers zijn de Ibis en de herwerkte Bonelli, met een uiterst kleurrijk en stabiel beeld. 

Wij zelf zijn fan van het vernieuwde model Lynx : deze 8x of 10x30 kijker is compact, maar uitzonderlijk lichtsterk.  De grote intredepupil maakt het ook mogelijk dan niet ervaren liefhebbers direct scherp zien, ook brildragers! Sinds kort in diameter 40 ook verkrijgbaar.

Het gamma telescopen is heel ruim bij Kite : je kiest de vergroting, zoom en de kwaliteit van het objectief.  Zo stel je zelf je telescoop samen volgens jouw wensen en budget : tussen 600 en 2500 euro.   Met je Kite telescoop lukt ook digiscopen : fotograferen of filmen met je fototoestel of smartphone.  Klik op onze 'digiscoping'pagina. 

Door het atelier in de regio garandeert Kite een perfecte naservice.